Rafting na Drini
Kompletna oprema i organizovan transport naših gostiju
Rafting ture za veće grupe
Spust niz Drinu u kajacima
Kupanje u kristalno čistoj Drini
Uvek dobar provod na vodi...
I druženje posle raftinga
Program Rafting na Drini

PROGRAM JEDNODNEVNOG IZLETA
RAFTING TURA (SPLAVARENJE)

Ski Art & Raft organizuje jednodnevne rafting ture, sa ručkom, na reci Drini, kao i prenoćište za goste. Takođe, prevoz naših gostiju iz Užica, sa Zlatibora i Mokre Gore može biti u našoj organizaciji, udobnim, klimatizovanim vozilima, visoke kategorije.  Gosti koji dolaze sa strane sopstvenim prevozom, prilikom rezervacije, dobijaju jasne mape i instrukcije kako doći do naše baze u mestu Okletac, na reci Drini.

Rafting tura predviđena je na relaciji Rogačica – Okletac, dužine 13 km, u trajanju 2 – 2,5h, u zavisnosti od nivoa reke, od čega zavisi njena brzina. Start raftinga predviđen je u pre podnevnim časovima, a tačno vreme određujemo u dogovoru sa gostima, zavisno od prevoza kojim dolaze i odakle dolaze. 

Pre ulaska na čamce, gosti se upoznaju sa vodičima – skiperima, dobijaju kompletnu opremu: neoprenska odela ( koja na Drini nisu neophodna, sem ukoliko je loše vreme) neoprenska obuća ( preporučujemo, jer je u njoj lakše kretati se kroz vodu, tj.po kamenju, prilikom ulaska i izlaska iz čamca, kao i pri kupanju na malim rečnim plažama), zatim bezbednosni prsluci, koji su obavezni za sve i kabanice, za slučaj kiše ili vetra. Gosti sa sobom treba da imaju peškir, suvu odeću koju bi obukli nakon raftinga ( koju mogu ostaviti u kombiju - mini busu ili u vozilu rafting kluba), a na čamcu preporučujemo plastičnu bocu sa vodom za piće, jer u je neophodno unositi tečnost tokom dužeg boravka na čamcu na visokim temperaturama.
MALOLETNA LICA NA ČAMCU MORAJU BITI U PRATNJI RODITELJA ILI DRUGOG ODGOVORNOG LICA ( NASTAVNICI, VASPITAČI). SVAKI POLAZNIK POTPISUJE PRISTUPNICU PRE POČETKA SPUSTA.
Ski Art & Raft ne odgovara za izgubljene stvari na čamcu, tako da preporučujemo da vredne stvari gosti ne nose sa sobom, a ukoliko ih imaju, da ih ostave nekome od vodiča, ko će ih dopremiti do kampa i pričuvati ih.
Kamere i foto aparate gosti mogu poneti na čamac, ali takođe sami odgovarati za njih.
Svi gosti aktivno učestvuju prilikom iznošenja čamaca na vodu, kao i prilikom iznošenja na obalu. Aktivnost raftinga podrazumeva i aktivno učestvovanje svih gostiju

Nakon raftinga, predviđeno je presvlačenje u suvu garderobu, zatim kafa i aperitiv ( domaća rakija), potom ručak i piće ( uračunato u cenu, ograničeno, a u ponudi su isključivo pivo, vina i sokovi) . 
Ručak se organizuje u letnjikovcu na obali Drine,u vikend naselju u Oklecu,  sa lepom pogledom na reku. Letnjikovac je izgrađen od drveta i kamena, sa kamenom pekarom, koja ulepšava ambijent. Takođe, hrana se sprema pred gostima, na otvorenoj vatri i žaru: riba na tanjirači ( riba je uvek sveža, doprema se direktno iz ribnjaka), sveža sezonska salata, hleb. 


OBILAZAK TURISTIČKIH ATRAKCIJA U OKOLINI UŽICA I BAJINE BAŠTE


Na putu od Užica do Okleca, kao sa Zlatibora i Mokre Gore, turisti mogu videti i obići poznata turistička izletišta i znamenitosti, kao i kulturne – istorijske spomenike. Na putu iz Užica: spomenik Kadinjača, manastir Rača. Na putu sa Zlatibora i Mokre Gore: Kremna- Dom Proroka ( Kremanska proročanstva), prelazak preko Tare, manastir Rača. 

 

 

Rafting

Partneri